News and Calendar 2014

POSnet introduceert de digitale menukaart via iPad:

 
In 2014 komt POSnet alweer met iets nieuws; De digitale menukaart via de iPad. Waarom een digitale menukaart interessant zou kunnen zijn? Steeds vaker zoekt de horeca naar nieuwe manieren van service en beleving voor hun gasten. Het kunnen aanbieden van snelle service en zorgen voor een ontspannen sfeer zonder de gast vaak aan tafel te moeten storen is daar een belangrijk onderdeel van.

Men denkt in de horeca wellicht eerst aan het gebruik van een digitale menukaart voor een loungehoek of wachtruimte waar de gast iets kan bestellen of in een verhuurde zaal waar men catering verzorgd vanuit de bar en keuken. Dit biedt extra service zonder storen of kosten voor het bedienend personeel om steeds bestellingen op te nemen.
Toch verwacht POSnet dat de digitale menukaart ook steeds vaker gebruikt zal worden in restaurants. Op drukke momenten kan het voorkomen dat de bediening weinig tijd heeft om steeds aan tafel te vragen of een gast nog wensen heeft terwijl het kan voorkomen dat een gast eerst drie maal aangeeft dat hij geen wensen heeft maar op het moment dat de gast iets wenst te bestellen, het een tijdje kan duren voordat de bediening in de buurt is. Een gast in een geanimeerd gesprek wil men immers ook niet steeds onnodig storen.
Waar een digitale menukaart in kan uitblinken is in de weergave van de menukaart met de producten weergegeven in een nette en geordende lijst terwijl de mogelijkheid bestaat om in te zoomen op een specifiek aangeboden gerecht voor een weergave met een sfeervolle foto en een uitgebreide tekst met bijvoorbeeld leuke achtergrond informatie over de afkomst van dit gerecht of de ingrediƫnten.

advert